logo.jpg

 a A

besparen_kies_voor_knab.jpg

MEER INFORMATIE?  

 023-5175200

Onbezorg op reis

Onbezorgd op reis

Zorg er altijd voor dat er geen onverwachte problemen ontstaan 
meer informatie


Een nieuwe woning

Een nieuwe woning

Er zijn hypotheken in vele soorten en maten, elk met hun eigenschappen 
meer informatie


Mijn oude dag

Mijn oude dag

Voldoende pensioen opgebouwd?
meer informatie


Verzekerd op reis

Verzekerd op weg

Een nieuwe of tweedehands auto of motor gekocht? Gefeliciteerd. Wij bieden verzekeringen met een scherpe premie, prima voorwaarden en uitstekende service!
meer informatie

 

Onbezorg op reis

Uw bedrijf

Zeker, ondernemen is risico nemen. Maar een aantal risico’s
meer informatie


Een nieuwe woning

Uw mensen

Binnen een bedrijf is er vaak sprake van een collectieve pensioenregeling
meer informatie


Mijn oude dag

Voor uzelf

Meer dan 50.000 ondernemers per jaar overkomt het: niet meer kunnen werken
meer informatie


Verzekerd op reis

Branche specifiek

Als ondernemer in de kinderopvang heeft u een schitterend vak. U zorgt ervoor dat kinderen 
meer informatie

 

Gouden handdruk

In het Belastingplan 2014 is voorgesteld om de stamrechtvrijstelling af te schaffen. De kans dat het wetsvoorstel binnenkort wordt aangenomen is zeer aannemelijk.

 

Wat voor gevolgen heeft dit voor de ontslagvergoedingen? Hoe verzilver je een Gouden Handdruk? Hieronder vindt u daar meer informatie over.

 

Heeft u momenteel of ontvangt u binnenkort een ‘gouden handdruk’? Dan kunt u die op verschillende manieren inzetten:

 

1. Contant afrekenen met de fiscus (zie hieronder, afkoopregeling 2014).
2. Direct ingaande, periodieke lijfrente-uitkering onder fiscale voorwaarden
3. Uitgestelde lijfrente met uitkering en fiscale afrekening vanaf pensioendatum
4. Oprichten van een stamrecht-BV (indien het bedrag hoger is dan € 50.000).

 

De wet- en regelgeving voor een gouden handdruk bij ontslag is ingewikkeld en wordt ingrijpend veranderd. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

 

Meer weten? Neem contact op met Kennemer Pensioenen, tel.nr. 023 – 5259955 of mail naar info@kennemer-pensioenen.nl

 

Hoe verzilver je een Gouden Handdruk ?

Huidige Stamrechtfaciliteit

De huidige stamrechtvrijstelling houdt in dat een ontslagvergoeding door een werkgever aan een verzekeraar of bancaire instelling kan worden overgemaakt, zonder dat op dat moment loonheffing wordt ingehouden. Ook is het mogelijk dat een ex-werknemer een stamrecht BV opricht. Door verzekeraar, stamrecht BV of bancaire instelling wordt de ontslagvergoeding vervolgens aangewend voor het verrichten van periodieke uitkeringen. Pas op het moment dat deze uitkeringen daadwerkelijk worden overgemaakt, wordt er loonheffing ingehouden.

Wat zijn de plannen?

Indien een ontslagvergoeding vanaf 1 januari 2014 wordt ontvangen, zal de vergoeding direct worden belast tegen het bijzondere tarief. Hierdoor komt de toegevoegde waarde van een stamrecht-BV , de Gouden Handdruk polis en de Gouden Handdruk Rekening te vervallen. Deze voorzieningen zullen na 1 januari 2014 geen bestaansrecht meer hebben.

Overgangsrecht

Overeenkomsten welke op 31 december 2013 bestaan mogen nog volgens de huidige wetgeving worden uitgevoerd. Er kan dus nog steeds gekozen worden voor het ontvangen van periodieke uitkeringen. Voor lopende ontslagprocedures is het derhalve raadzaam om deze vóór 31 december 2013 afgerond te hebben en de ontslagvergoeding nog dit jaar af te laten storten bij een uitvoerder.

Afkoopregeling in 2014

Bij afkoop van een stamrechtvoorziening is op dit moment naast de reguliere loonheffing ook een revisie (boete) rente van 20% verschuldigd. Bij afkoop van een voorziening na 1 januari 2014 komt de revisierente te vervallen. Uiteraard dient wel de reguliere loonheffing te worden ingehouden bij opname ineens. Ter stimulering van de economie is een gunstige afkoopregeling bedacht. Indien gekozen wordt voor afkoop van de regeling in 2014 wordt 20% van de waarde onbelast uitgekeerd. Over 80% van de aanspraken zal dus wel loonheffing worden ingehouden door de instantie waar de gouden handdruk polis of rekening is ondergebracht. Als bijkomende eis hiervoor is gesteld dat de ontslagvergoeding al vóór 15 november 2013 moet zijn overgemaakt ! Deze fiscaal gunstige regeling geldt vooralsnog alléén voor 2014 !

Meer informatie?

Of afkoop van een stamrechtvoorziening voor u aantrekkelijk is, zal beoordeeld moeten worden.

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met Kennemer Pensioenen op nummer 023-5259955 of via info@kennemer-pensioenen.nl.

 

Powered by : van Diemen Communicatiemakelaars